• 1.png
  • 1a.png
  • 2.png
  • 3.png
  • 4.png
  • 5.png
  • 6.png
  • 7.png
  • 8.png

Kartka dla bohatera
(27.11.2023)

Regulamin konkursu

Dyktando ortograficzne
(22.11.2023)

 

Powrót mody ziemiańsko - mieszczańskiej Suwałk
(15.11.2023)

Szkolny konkurs przysmaków regionalnych
(15.11.2023)

I Miejsce w konkursie „Talent i praca to się opłaca”
(15.11.2023)

Niezmiernie nam miło poinformować, że uczennica klasy 2 architektury krajobrazu Nikola Karpowicz została laureatem wojewódzkiego konkursu plastycznego pt. „Talent i Praca to się opłaca”. Uczennica otrzymała I miejsce w subregionie  suwalskim. Konkurs organizowany był przez Białostocką Fundację Kształcenia Kadr oraz Centrum Edukacji Nauczycieli w Suwałkach w ramach projektu „Podlaska sieć doradztwa zawodowego” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podlaskiego na lata 2014 –2020.  Uczennica przygotowała prace plastyczną zatytułowaną „ Zwierciadło technika robót wykończeniowych w  budownictwie”, za którą otrzymała nagrodę finansową  w wysokości 500,00 zł.  Praca w nowatorski i atrakcyjny sposób przedstawiała zawód w branży wskazanej w subregionie i koncentrowała się na pozytywnych aspektach zawodu. Dyplom i gratulacje Nikola otrzymała z rąk Pani Dyrektor Jolanty Nikścin.  Za przygotowanie i opiekę nad uczennica odpowiadała Pani Magdalena Walas. 

Nikoli serdecznie gratulujemy, dziękujemy i życzymy dalszych sukcesów. 

Magdalena Walas 

Finał XII edycji ogólnopolskiego konkursu kulinarnego
(11.10.2023)

Dnia 06.10.2023 w ZSCKR w Studzieńcu  odbył się Finał XII edycji ogólnopolskiego Konkursu kulinarnego 👩‍🍳👨‍🍳 dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane.
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi we współpracy z Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni I Cukierni oraz Polska Inicjatywa Kulinarna jest organizatorem XII edycji Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako #ChronionaNazwaPochodzenia#ChronioneOznaczenieGeograficzne i #GwarantowanaTradycyjnaSpecjalność
Naszą szkołę w finale reprezentowały Katarzyna Klejmont i Maria Renowicka z klasy 2PT, wykonały danie
 Comber z sarny, krupniok w orzechowej panierce, ziemniaki gratin z korycińśkim serem, sos śliwkowy, puree dyniowe, buraki w miodzie, chips z jarmużu.
Po ocenie finałowych potraw komisja przyznała naszym uczennicom WYRÓŻNIENIE, a w ogólnej punktacji zajęły IV miejsce, otrzymały nagrodę w kwocie 1000zł i plecaki z gadżetami.                        
                                                                                                 Agata Drywulska-Bartyzel

Wyniki internetowej edycji corocznego konkursu - Wiedzy o Patronie Szkoły
(15.06.2023)  

Konkurs przeprowadzony na platformie Quizizz. Uczestnicy zmierzyli się z zadaniami otwartymi i zamkniętymi, wykazali się znajomością faktografii, rozpoznawali teksty źródłowe…

Wyniki indywidualne:

  1. Weronika Retel 4BTL
  2. Izabela Syper 4PT
  3. Paula Karwel 4FTH

Wyniki grupowe klas:

  1. 4FTH z wynikiem 75%
  2. 4BTL z wynikiem 70%

Uczestnikom gratulujemy…