Finał XII edycji ogólnopolskiego konkursu kulinarnego
(11.10.2023)
Dnia 06.10.2023 w ZSCKR w Studzieńcu odbył się Finał XII edycji ogólnopolskiego Konkursu kulinarnego 
dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane.


Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi we współpracy z Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni I Cukierni oraz Polska Inicjatywa Kulinarna jest organizatorem XII edycji Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako #ChronionaNazwaPochodzenia, #ChronioneOznaczenieGeograficzne i #GwarantowanaTradycyjnaSpecjalność
Naszą szkołę w finale reprezentowały Katarzyna Klejmont i Maria Renowicka z klasy 2PT, wykonały danie
Comber z sarny, krupniok w orzechowej panierce, ziemniaki gratin z korycińśkim serem, sos śliwkowy, puree dyniowe, buraki w miodzie, chips z jarmużu.
Po ocenie finałowych potraw komisja przyznała naszym uczennicom WYRÓŻNIENIE, a w ogólnej punktacji zajęły IV miejsce, otrzymały nagrodę w kwocie 1000zł i plecaki z gadżetami.
Agata Drywulska-Bartyzel