„Stawiam na drób” z Akademią Kulinarną Marcina Budynka
3 kwietnia odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne w ramach projektu „Stawiam na drób”, organizowane przez Akademię Kulinarną Marcina Budynka. Spotkanie miało na celu promowanie drobiu jako wszechstronnego i wartościowego składnika w kuchni. Uczestnikami byli uczniowie klas gastronomicznych.
Szkolenie rozpoczęło się prelekcją szefa kuchni, który opowiedział o kulinarnych walorach drobiu oraz wskazał różnice między gatunkami. Dietetyk Judyta Szymkowiak przybliżyła uczestnikom walory dietetyczne mięsa drobiowego. W drugiej części spotkania 20 uczniów technikum żywienia wzięło udział w warsztatach kulinarnych, które poprowadzone zostały przez profesjonalnych kucharzy z Akademii.
Przygotowane dania były nie tylko ciekawe i kreatywne, ale również pięknie podane i, co najważniejsze, przepyszne!
Na zakończenie uczestnicy warsztatów otrzymali certyfikaty i pamiątkowe fartuchy.
Serdecznie dziękujemy za tę wyjątkową okazję i zapraszamy ponownie!
Marta Urbanowicz,
Regina Renowicka