• 1.png
  • 1a.png
  • 2.png
  • 3.png
  • 4.png
  • 5.png
  • 6.png
  • 7.png
  • 8.png

Sześć uczennic z tytułem finalisty  
(08.04.2022)

Dnia 28.03.2022 odbył  się etap centralny  XXIII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności w Poznaniu.

Cele Olimpiady to podniesienie poziomu kształcenia zawodowego, pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów problemami produkcji żywności, konfrontacja możliwości osiągnięć uczniów z różnych szkół oraz nawiązanie współpracy pomiędzy szkołami. Olimpiada jest organizowana dla uczniów kształcących się w szkole średniej, których ciekawi przebieg i kontrola jakości procesów technologicznych wytwarzania produktów spożywczych, a także magazynowanie surowców, półproduktów i gotowych wyrobów, jak również ich spedycja. Udział w olimpiadzie jest sprawdzeniem wiedzy i umiejętności nabytych podczas pracy z nauczycielem oraz wynikających z rozwoju własnych pasji. Uczennice naszej szkoły Zuzanna Dzienis, Ewelina Bielecka, Paulina Walicka, Izabela Karbowska, Martyna Grzymkowska i Alicja Orchowska zdobyły tytuł finalisty.

Finaliści oprócz cennych nagród rzeczowych otrzymują zaświadczenie, na podstawie którego są zwolnieni z części pisemnej egzaminu potwierdzającego ich kwalifikacje w zawodzie oraz indeksy na wyższe uczelnie w całym kraju.

Wszystkim finalistom gratulujemy!

Agata Drywulska - Bartyzel