Sześć uczennic z tytułem finalisty
(08.04.2022)
Dnia 28.03.2022 odbył się etap centralny XXIII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności w Poznaniu.
Cele Olimpiady to podniesienie poziomu kształcenia zawodowego, pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów problemami produkcji żywności, konfrontacja możliwości osiągnięć uczniów z różnych szkół oraz nawiązanie współpracy pomiędzy szkołami. Olimpiada jest organizowana dla uczniów kształcących się w szkole średniej, których ciekawi przebieg i kontrola jakości procesów technologicznych wytwarzania produktów spożywczych, a także magazynowanie surowców, półproduktów i gotowych wyrobów, jak również ich spedycja. Udział w olimpiadzie jest sprawdzeniem wiedzy i umiejętności nabytych podczas pracy z nauczycielem oraz wynikających z rozwoju własnych pasji. Uczennice naszej szkoły Zuzanna Dzienis, Ewelina Bielecka, Paulina Walicka, Izabela Karbowska, Martyna Grzymkowska i Alicja Orchowska zdobyły tytuł finalisty.
Finaliści oprócz cennych nagród rzeczowych otrzymują zaświadczenie, na podstawie którego są zwolnieni z części pisemnej egzaminu potwierdzającego ich kwalifikacje w zawodzie oraz indeksy na wyższe uczelnie w całym kraju.
Wszystkim finalistom gratulujemy!
Agata Drywulska - Bartyzel