Email

sekretariat@zs7.edu.pl

Adres

ul. Ogrodowa 49, 16-400 Suwałki

„Stawiam na drób” z Akademią Kulinarną Marcina Budynka

Stawiam na drób

„Stawiam na drób” z Akademią Kulinarną Marcina Budynka

3 kwietnia odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne w ramach projektu „Stawiam na drób”, organizowane przez Akademię Kulinarną Marcina Budynka. Spotkanie miało na celu promowanie drobiu jako wszechstronnego i wartościowego składnika w kuchni. Uczestnikami byli uczniowie klas gastronomicznych.

Szkolenie rozpoczęło się prelekcją szefa kuchni, który opowiedział o kulinarnych walorach drobiu oraz wskazał różnice między gatunkami. Dietetyk Judyta Szymkowiak przybliżyła uczestnikom walory dietetyczne mięsa drobiowego. W drugiej części spotkania 20 uczniów technikum żywienia wzięło udział w warsztatach kulinarnych, które poprowadzone zostały przez profesjonalnych kucharzy z Akademii.

Przygotowane dania były nie tylko ciekawe i kreatywne, ale również pięknie podane i, co najważniejsze, przepyszne! Na zakończenie uczestnicy warsztatów otrzymali certyfikaty i pamiątkowe fartuchy.

Serdecznie dziękujemy za tę wyjątkową okazję i zapraszamy ponownie!

Opracowanie: Marta Urbanowicz i Regina Renowicka

Udostępnij:

Rozwijaj pasje, zdobywaj przyszłość – dołącz do ZSCKR Suwałki!

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Suwałkach – miejsce, gdzie rozwijamy pasje i przygotowujemy do przyszłości w przyjaznej atmosferze.
Kontakt
© 2025 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Suwałkach. Wszelkie prawa zastrzeżone.