Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

^Powrót na górę

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ZSCKR

w Suwałkach

2014/2015

     W dniu 3 grudnia 2014 odbył się szkolny etap konkursu „Bezpieczna praca w gospodarstwie rolnym”. Klasy biorące udział w konkursie prezentowały wysoki poziom o czym świadczyła ilość punktów zdobywanych przez zwycięzców. Zdobywca pierwszego miejsca Adam Mikielski otrzymał maksymalną liczbę punktów z testu i zakwalifikował się do kolejnego etapu(szegóły >>>tutaj<<<). Kolejne trzy osoby: Natalia Duś, Przemysław Sztelmach i Tomasz Urbanowicz uzyskali po 30 punktów na 32 możliwe. W dogrywce wygrał Przemysław Sztelmach. Zwycięzcom gratulujemy.

Czytaj więcej...

     7 listopada b.r. uczeń klasy III TR, Michał Brzęk, reprezentował naszą Szkołę w Konkursie wiedzy o spółdzielczości rolniczej i grupach producentów rolnych, organizowanym dla uczniów szkół rolniczych, prowadzonych przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Merytoryczny patronat nad konkursem sprawowała Krajowa Rada Spółdzielcza. Wzięło w nim udział 43 uczniów, po jednym z każdej szkoły, z terenu całej Polski.

Czytaj więcej...

W dniu 13.11.2014 odbyło się szkolenie przedkonkursowe przeprowadzone przez pracowników KRUS i OIP. Szkolenie skierowane było do uczniów klas IV TR i IV TA. Tematyka szkolenia zawarta jest w załączniku poniżej.

Etap szkolny konkursu odbędzie się 3.12.2014 o godzinie 9:40 w sali 26 (fizyka). W etapie szkolnym biorą udział wszyscy uczniowie wyżej wymienionych klas.

Opiekunem konkursu jest pan Krzysztof Brzozowski.

     Uczennica klasy III TG„a” Izabela Kuczyńska wzięła udział w finale   III edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla średnich szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący polskie produkty, zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację w Unii Europejskiej jako Chroniona Nazwa  Pochodzenia , Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.

Czytaj więcej...