• 1.png
  • 2.png
  • 3.png
  • 4.png
  • 5.png
  • 6.png
  • 7.png
  • 8.png

Warsztaty kulinarne w Monosferze
(06.03.2023)  

 

W dniach 10-11 luty 2023 r. uczniowie klasy 2,3 i 4 Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych odbywali warsztaty kulinarne w restauracji Monosfera, w której szefem kuchni jest pan Jarosław Uściński. Pierwszego dnia uczniowie poznali pojęcie food-cost oraz sposoby prowadzenia restauracji, a drugiego dnia mogli spróbować dań z tuńczyka, mule, zupy tajskiej, karkówki wolno gotowanej w sosie BBQ, krewetek oraz kremy brulle. Po warsztatach zwiedziliśmy muzeum Żydów Polskich - POLIN oraz spacerowaliśmy po Warszawskiej Starówce wraz z przewodnikime. 

Wyjazd był finansowany z projektu unijnego Szansa na Starcie. 

 Marta Zaboklicka, Anna Jachimowicz, Emilia Wierzbiło, Paweł Siedlecki