Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

^Powrót na górę

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ZSCKR

w Suwałkach

IMG 1906
     10 października Natalia Rozenkiewicz i Filip Słabiński – uczniowie klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wzięli udział w I Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym „Gołębie na talerzu”.
     Patronat honorowy nad spotkaniem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Jan Krzysztof Ardanowski.
     Uczniowie stworzyli autorski przepis na pierś z gołębia z sosem foie gras, kopytka dyniowe oraz puree z kasztanów.
     Jury doceniło uczniów, którzy za przygotowaną potrawę otrzymali I miejsce.
     Wygranych do konkursu przygotowywała pani Marta Urbanowicz. Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!